Bra att veta

För dig som är ny på downhill har vi här listat ett par saker som är bra att tänka på när du besöker oss.

  1. All cykling sker på egen risk. Välj cykelleder utifrån din egen kunskapsnivå men vi tipsar om att alltid börja med en av de enklaste för att värma upp kroppen.
  2. Hjälp andra som råkat ut för en olycka eller kontakta vår personal i liften eller butiken.
  3. När du är ute i lederna, tänk på att den som kommer uppifrån/bakifrån alltid har väjningsplikt. Var särskilt uppmärksam där leder går ihop eller korsar varandra.
  4. När man cyklar downhill är hjälm obligatoriskt men det kan vara bra att skydda fler delar av kroppen. Rekommenderad skyddsutrustning utöver hjälm är ryggplatta, knäskydd och armbågsskydd. All utrustning ingår när du hyr en cykel hos oss.
  5. Liftkorten är personliga.
  6. När du hyr cykel hos oss är det du som hyr som är ansvarig för den. Vårt trygghetspaket täcker alla kostnader ifall du råkar köra sönder något på cykeln, därför rekommenderar vi dig att lägga till det vid bokning av cykel.

Bokningsregler

När du hämtar din utrustning tar du med ditt  bokningsnummer som finns på SMS eller din mejl. Om du innan ditt besök har några frågor kring er bokning eller betalning, så kan ni ringa oss på 054 – 13 26 00.

Avbokning

Om ni får förhinder och behöver avboka så gör ni det via e-post: avbokning@vallasenbikepark.se. För att få pengarna återbetalade måste avbokningen göras senast 15:00 dagen innan första dagen i er hyresperiod.

Ansvarig

När man hyr cykel så blir man även ansvarig för den samt utrustningen. Om man råkar ramla och förstöra något på cykeln så får man betala kostnaden, vi rekommenderar därför att man tecknar vårt trygghetspaket. Då slipper du betala vid skador eller stöld.

Trygghetspaket

Trygghetspaketet är en försäkring för din hyrcykel. Har du tecknat en försäkring när du bokar och något skulle gå sönder på cykeln så står vi för hela kostnaden, detta gäller även om cykeln blir stulen. Det enda du behöver betala är en självrisk på 300 kr om du är yngre än 18 år och 700 kr om du är över 18.