Bra att veta

För dig som är ny på downhill har vi här listat ett par saker som är bra att tänka på när du besöker oss.

  1. All cykling sker på egen risk. Välj cykelleder utifrån din egen kunskapsnivå men vi tipsar om att alltid börja med en av de enklaste för att värma upp kroppen.
  2. Hjälp andra som råkat ut för en olycka eller kontakta vår personal i liften eller butiken.
  3. När du är ute i lederna, tänk på att den som kommer uppifrån/bakifrån alltid har väjningsplikt. Var särskilt uppmärksam där leder går ihop eller korsar varandra.
  4. När man cyklar downhill är hjälm obligatoriskt men det kan vara bra att skydda fler delar av kroppen. Rekommenderad skyddsutrustning utöver hjälm är ryggplatta, knäskydd och armbågsskydd. All utrustning ingår när du hyr en cykel hos oss.
  5. Liftkorten är personliga.
  6. När du hyr cykel hos oss är det du som hyr som är ansvarig för den. Vårt trygghetspaket täcker alla kostnader ifall du råkar köra sönder något på cykeln, därför rekommenderar vi dig att lägga till det vid bokning av cykel.

E-bikes

För dig som cyklar en e-bike är du alltid välkommen att cykla i vår anläggning. Om du vill nyttja någon av våra liftar måste du klara av att sätta på cykeln på egen hand, dess tunga vikt gör nämligen att det är enklare för föraren att sätta cykeln på liften själv än om liftvärden ska behöva gå bredvid för att hjälpa till. Tycker du att släpliften är enklare att använda får du självklart nyttja även denna.

Om du inte vill åka lift och väljer att cykla uppför åsen för egen kraft eller med elassistans behöver du inget liftkort men däremot måste du köpa ett ledkort, det är helt digitalt och du gör det enkelt och smidigt på länken nedanför.

Köp ledkort

Hundar i anläggningen

Hundar är självklart välkomna på anläggningen men får ej åka i liften eller springa lösa i lederna när Bike parken är öppen. Detta är för både hundens och våra cyklisters säkerhet.


Bokningsregler

När du hämtar din utrustning tar du med ditt  bokningsnummer som finns på SMS eller din mejl. Om du innan ditt besök har några frågor kring er bokning så kan ni nå oss på 054 – 13 26 00 eller info@vallasen.se

Betalning

Vid betalning via Collector gäller Collectors betalningsvillkor. Kontakta Collector vid frågor kring din betalning.

Avbokning

Avbokning skall ske via e-post med bifogat namn och bokningsnummer till avbokning@vallasenbikepark.se. För att få pengarna återbetalade måste avbokningen göras senast 12:00 dagen innan första dagen i er hyresperiod.

Ansvarig

När man hyr cykel så blir man även ansvarig för cykeln samt utrustningen. Om man råkar ramla och förstöra något på cykeln så får man betala kostnaden, vi rekommenderar därför att man tecknar vårt trygghetspaket vid bokningstillfället, då slipper du betala vid skador eller stöld.

Trygghetspaket

Trygghetspaketet är en försäkring för din hyrcykel. Har du tecknat en försäkring när du bokar och något skulle gå sönder på cykeln så står vi för hela kostnaden, detta gäller även om cykeln blir stulen. Det enda du behöver betala är en självrisk på 300 kr om du är yngre än 18 år och 700 kr om du är över 18.

Övriga villkor

Vallasen Bike Park är anslutna till SLAO. Vi följer deras allmänna villkor och rekommendationer. Mer information hittar du här.