Upplev cross country

  • Upptäck Halland och Skåne
  • Perfekt för familjedagen
  • Vi hjälper dig med tips på plats

Nyhet!

Upptäck Hallandsåsen med cross country och vandring.

Vi utökar vårt utbud och du kan nu hyra cyklar för cross country, ett perfekt sätt att ta sig runt och uppleva naturen med familjen. Hallandsåsen är full med härlig natur som upplevs bäst på cykel. För att börja er dag på cykel så rekommenderar vi att ni tar liften upp till toppen efter att ni hyrt era cyklar. Där hittar ni flera grusvägar och stigar som erbjuder fantastisk natur och underbar utsikt. Cyklandes mellan lövskog och granskog så växlar ni även landskap mellan Halland och Skåne.

Upplev Hallandsåsen med cross country

Vill du ha en heldagsutflykt rekommenderar vi någon av de längre turerna som sträcker ner till Västersjön eller Rössjön. För dig som vill ha en kortare sträcka så finns det ett stort friluftsområde runt Vallåsen med mysiga rastplatser och toaletter. Vill du ha fler tips på vart du kan cykla så fråga gärna i våran butik eller i cykeluthyrningen.

Njut av naturen till fots

Vill man vandra istället för att cykla finns gott om vackra alternativ. Inte långt ifrån Vallåsen går nämligen både Skåneleden och Hallandsleden, två väldigt vackra leder med över 100 mil vandring. För den som vill gå en kortare tur i närområdet kring Vallåsen har vi en väldigt fin led som vi rekommenderar, kom in till vår butik så visar vi vart ni ska gå och var ni hittar de mysiga grillstugorna.