Svårighetsgrad på cykellederna

Grön = mycket lätt
Blå = lätt
Röd = medelsvår
Svart = svår

1. V-line-Grön

Nybörjarbanan V-line bjuder på stora berms och rolers i snäll lutning och bra bredd. Första spåret för dagen om du är nybörjare och ett bra tillhåll att träna kurvteknik.

2. Spruffs-Blå

Ett maskingrävt spår som passar allt från förstagångaren till elitåkare.

3. Tårtan-Blå

Ett av våra mest populära spår, består av flowig singletrack som slingrar sig fram över ett hygge och vidare in i tät snårskog.

4. Maggan-Röd

Ett tekniskt spår i början med två utmanande branter, Maggan blir sedan riktigt mysig med två broar och andra byggda utmaningar.

5. Pipeline-Röd

En Vallåsenfavorit med bra fart och flow, blandning mellan singletrail, byggda vallar och småhopp.

6. Woodstock-Röd

En äkta singletrail i klassisk anda, rötter överallt gör att du måste jobba mycket på cykeln för att behålla farten. Ett riktigt roligt spår när man får till tekniken.

7. OLD-Röd

Det första spåret som byggdes på Vallåsen en gång i tiden, dock är slingan helt omgjord numera och kombinerar branta lösa delar med lite flackare flowig singletrail.

8. Oua-Oua-Röd

Nytt avslut på Tårtan med rejäla vallar, hopp och dropp i en skön blandning. Perfekt för dig som gillar att ha luft under hjulen.

9. DH-spåret-Svart

Det klassiska svarta tävlingsspåret som bara blir bättre för varje år.

10. Lilla Kycklingen-Svart

Tillkom sommaren 2013 då vi ville ha ett bra tävlingsspår, kycklingen har därefter vart en stor favorit hos de lite duktigare besökarna. Ett väldigt händelserikt spår som börjar och avslutas med en klurig brant.

11. Uppförsleden

För dig som vill trampa till toppen har vi en markerad led på utsidan av parken, en skön blandning av stig och grusväg.

12. Pumptrack

En pumptrack är en rundslinga på platt mark fylld med knölar och vallar där du pumpar dig fram utan att trampa. Hur kul som helst och riktigt jobbigt, tekniken får man på köpet.

Vandring

Öppna ledkarta i nytt fönster


 

Läs om SLAO:s regler i backen och vad som gäller vid återbetalning av säsongskort i den lilla gröna.

SLAO:s lilla gröna